Fryslân-Súdwest | Routebureau Friesland

Friese Meren Vakanties

Familie Fietsdag die start bij Jumbo Bolsward Friesland

lkh2018swf.jpg

LFCH2018 SWF

Op deze pagina kunt de mooiste fietstocht vinden die start en eindigt bij Jumbo Bolsward. Het startpunt van de Oersetters is gewijzigd van Gaastmeer naar Jumbo Bolsward.  Ons doel is u  te laten genieten en een onvergetelijke dag te bezorgen. Daarbij heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met Jumbo Kooistra Bolsward. Een van de fijnste winkels in Zuidwest-Friesland.

aa ss

Wij hebben een tocht voor u uitgezocht:

De Oersetters  (Dit is de mooiste pontjestocht van Zuidwest Friesland)

De mooiste fietstocht voor Jumbo Kooistra Bolsward! Een fietstocht die u  elke dag kunt ondernemen.

Download hier de fietstocht  'De Oersetters' 

Kijk hier voor openingstijden van de voet- fietsveren
Kijk hier voor parkeren in Bolsward
Kijk hier voor openingstijden van de voet- fietsveren

De tocht is 45 kilometer en echte beleeftocht, waarbij  u de mogelijkheid heeft Zuidwest Friesland te ervaren. De fietstocht voert over de mooiste fietspaden waaronder het mooiste Fietspad van Nederland: het Brekkenpaad langs de Oudegaaster Brekken. waarvan de Gemeente Sudwest-Fryslan zegt : "het prachtige Brekkenpaad van Oudega naar Nijhuizum het mooiste fietspad van ons land" (SN 24-06 2010). Daarnaast zijn in de tocht twee pontjes opgenomen. Dat is nog meer genieten! UIteraard treft u ontspanning en horeca aan langs de route. Zie hiervoor de  routekaart

Hieronder treft u een video-presentatie  van de tocht. Deze presentatie is gemaakt door Francis en Berend Pol.
  


Tip: U kunt, 15 minuten na aanvang van uw fietstocht, koffie- of theedrinken en kanohuren bij Kootje bij de Brug (Kanoverhuur Theetuin a/h Water).
 
Tip voor onderweg: neem een  lekkere  (turfgerookte) verse Friese Droge Worst mee voor onderweg. De turfgerookte  worsten van de slagerij van Jumbo Kooistra zijn heerlijk. De worsten worden  vers gerookt. Voor de kinderen wat heerlijke verse gegrilde kippenvleugeltjes? Heerlijke versnapperingen tijdens  uw tocht. Denk ook aan extra drinken voor onderweg. Jumbo heeft handige verpakkingen om mee te nemen op uw fietstocht. Gewoon doen!

Route-informatie:
De fietstocht start bij Jumbo Bolsward. De Oersetters gaat t/o het TinQ benzinestation aan de Snekerstraat  de Secretaris Haitsmalaan in.

E-Bike kan uw hulp zijn tijdens deze mooie fietstochten
Meer dan 26 verhuurpunten verhuren elektrische fietsen van E-Bike Fryslân, waarmee u zorgeloos Zuidwest Friesland verkent. Geniet van de weidsheid van het Friese Merengebied. Maak prachtige tochten langs meren, vaarten, bossen en kliffen. Rust lekker uit op een van de talloze mooie plekken in dit gebied. Om dit mogelijk te maken hebben rijwielhandelaren en de TRO Fries Merenland de handen ineen geslagen.

Het resultaat: 150 elektrische fietsen die te huur zijn in de gehele regio. De e-bikes zijn van hoge kwaliteit en gemakkelijk te bedienen. 

In de dubbele fietstassen ligt de laderveilig opgeborgen. Dankzij de trapondersteuning gaat het u altijd voor de wind. Ook is er altijd de mogelijkheid om gratis een 'verse' e-bike te pakken bij één van de punten. Download hier de folder van E-Bike (1mb).

Ik wens u een fijne fietstocht toe die start bij Jumbo Bolsward! 

Rixt Friezema


 


copyright © 2012 IDHV | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap