Fryslân-Súdwest

Vakantie rond de Friese Meren

Fietsen in Súdwest-Fryslân 2018

logo fietsregioFriesland en daarmee Zuidwest-Friesland is in 2017 weer  uitgeroepen tot één van de vijf mooiste fietsregio's van ons land. Mede dankzij onze prachtige fietstochten die, op basis van het fietsnetwerk, voeren door een schitterende en gevarieerde omgeving. 

Heerlijk fietsen in Súdwest-Fryslân.  U zult zien dat u met behulp van het Fietsroutenetwerk en onze fietstochten Súdwest-Fryslân het beste zult leren kennen want zoals u weet: 'met de fiets mis je niets'.

Fietsende kinderen in sudwest fryslan Zet even uw zorgen aan de kant! Geniet van uw vrije tijd met fietsen om nieuwe energie op te doen.

In de hiernaast staande links  treft u verschillende fietstochten en onderwerpen aan die wellicht nodig kan hebben  bij uw voornemen om te gaan fietsen in Súdwest-Fryslân. Hiermee ben ik graag uw gids. Ik wil speciaal uw aandacht  vestigen op de mooiste fietstocht van Friesland, de Lytse Marren Fietstocht, die is opgenomen in de  links hiernaast. Maar ook De Oersetters is uitgeroepen door de ANWB als mooiste pontjestocht van Nederland.  Wij wensen  u veel plezier met  fietsen in ons mooie Sudwest- Fryslan. De mooiste regio van Nederland.

P.s. onze fietstochten zijn allemaal gekwalificeerd. Deze site is dus geen verzameling van fietstochten waardoor bezoekers 'door de bomen het bos niet meer kunnen zien'.  Dus geen pagina... na pagina met allehande fietsstochten of fietsroutes of vaarroutes. Gewoon de mooiste routes in de mooiste regio van Friesland!

E-Bike is uw hulp tijdens de mooiste fietstochten
Meer dan 26 verhuurpunten verhuren elektrische fietsen van E-Bike Fryslân, waarmee u zorgeloos Zuidwest Friesland verkent. Geniet van de weidsheid van het Friese Merengebied. Maak prachtige tochten langs meren, vaarten, bossen en kliffen. Rust lekker uit op een van de talloze mooie plekken in dit gebied. Om dit mogelijk te maken hebben rijwielhandelaren de handen ineen geslagen. 

Het resultaat: 150 elektrische fietsen die te huur zijn in de gehele regio. De e-bikes zijn van hoge kwaliteit en gemakkelijk te bedienen. 

In de dubbele fietstassen ligt de lader veilig opgeborgen. Dankzij de trapondersteuning gaat het u altijd voor de wind. Ook is er altijd de mogelijkheid om gratis een 'verse' e-bike te pakken bij één van de punten. Download hier de folder van E-Bike (1mb). Kijk ook hiernaast voor oplaadpunten.

De onderstaande video (fieten langs de Geeuw) van Ankie Rusticus geeft u een leuk spontaan beeld  wat u ongeveer kunt verwachten van fietsen in Friesland. Ankie bedankt! RixtFietstocht De Lytse Marren
Fietstochten De Helftsteden
Fietstocht De Oersetters
Fietstocht 't Butertonkje
Fietstocht De Dames van 't Hoogend
Adressen fietsverhuur
Werking fietsroutenetwerk
Download fietskaarten fietsroutenetwerk
Oplaadpunten voor fietsen
copyright © 2012 IDHV | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap