Fryslân-Súdwest

Vakantie rond de Friese Meren

De Lytse Marren: de mooiste (Friese Meren) Fietstocht van Friesland 

lkh2018swf.jpg
LFCH2018 SWF

logo fietsregioRoute gesloten tot 1 april 2018 Fijn dat u in het seizoen 2017 wilt genieten van onze de Lytsemarren fietstocht (45 km).
Friesland en daarmee Zuidwest-Friesland is in 2017 weer uitgeroepen tot één van de vijf mooiste fietsregio's van ons land. Mede dankzij onze prachtige fietstochten die, op basis van het fietsnetwerk, voeren door een schitterende en gevarieerde omgeving.

De Lytse Marren fietstocht is door 'Mijn Fryslan' op de eerste plaats gezet van de mooiste fietstochten van Friesland (zie ook onderaan deze pagina). Deze fietstocht voert door het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland (video). De Lytse Marren fietstocht  heeft vanwege de hoge culturele belevingswaarde ons predicaat LCH 2018 SWF ('Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 Súdwest-Fryslân').

molenderat.jpg
Hier kunt u de beschrijving met leuke tips van de Lytse Marren Fietstocht downloaden.
Hier kunt u onze routekaart van de Lytse Marrentocht Fietstocht downloaden.

Download op Route.nl de GPX  van de Lytsemarren fietstocht. Ook kunt hier de routekaart en de routebeschrijving van Route.nl downloaden (Op route.nl is een bezoek aan het mooie stadje Workum toegevoegd zodat de fietsroute daardoor is verlengd naar 62,5 km).

Klik hier voor oplaadpunten in Sudwest -Fryslan. 
Kijk hier voor openingstijden van de voet- fietsveren
Kijk hier voor parkeren Wolsum bij de A7 (voorkeur)
Kijk hier voor parkeren in Bolsward

Tip: Start u de Lytse Marren fietstocht in Bolsward? In dat geval kunt u, 15 minuten na aanvang van uw fietstocht, koffie- of theedrinken en kanohuren bij Kootje bij de Brug (is tevens het voorkeur-startpunt van de Lytse Marren fietsroute).

Tip in Bolsward: neem een  lekkere  (turfgerookte) verse Friese droge worst mee naar huis. De turfgerookte  worsten van Slagerij Yde de Boer aan de Jongemastraat te Bolsward (schuin t/o Big Bazar) zijn mijn favoriet. De worsten worden iedere dinsdag vers gerookt. Een heerlijke versnappering. Gewoon doen!
  
De video hieronder van Berend Pol geeft een prachtige indruk van de Lytse Marren Fietstocht! Berend: bedankt!


De Lytse Maren fietstocht is aangepast aan het fietsroutenetwerk. De tocht is volledig omgezet in een fietstocht met vermelding van de knooppunten van het fietsroutenetwerk. Een door u zelf uitgezette tocht biedt u overigens niet de garantie dat de mooiste fietspaden gebruikt zijn bij het uitzetten van uw tocht. Met de Lytse Marren fietstocht bent u hiervan wel verzekerd, want deze is door ons uitgezet, met kennis van de omgeving, cultuur en natuur van het Lytse Marrengebied. U fietst bijvoorbeeld langs de Oudegaaster Brekken waarvan de Gemeente Sudwest-Fryslan zegt : "het prachtige Brekkenpaad van Oudega naar Nijefurd het mooiste fietspad van ons land" (SN 24-06 2010).

fietsen in sudwest fryslanOok kunt u de belevenis van 'varen' beleven want we hebben een oversteek met een pontje opgenomen in de Lytse Marren fietstocht.  De tocht gaat ook door het elfsteden hanzestadje Bolsward met haar monumenten en musea, zodat u op 'alle terreinen' een prachtige indruk krijgt van Friesland. Daarbij maakt u tegelijkertijd gebruik van alle gemakken van het fietsroutenetwerk met haar bewegwijzering. Momenteel is de Lytse Marren fietstocht de mooiste fietstocht in Friesland. In het blad 'Mijn Fryslan' staat de Lytse Marren Fietstocht op de eerste plaats. De grootste krant van Nederland noemt de Lytse Marren fietstocht een 'prachtige tocht'.

  

Hier kunt u de beschrijving met leuke tips van de Lytse Marren Fietstocht downloaden.
Hier kunt u de routekaart met van de Lytse Marrentocht Fietstocht downloaden.
Kijk hier voor openingstijden van de voet- fietsveren  
Klik hier voor oplaadpunten in Sudwest -Fryslan. 

Ik wens u veel plezier toe met de Lytse Marren Fietstocht.  Morgen misschien starten met de Helftstedentocht?

copyright © 2012 IDHV | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap