Fryslân-Súdwest

Informatiepunt voor Kleinschalig Toerisme

Flower power in de Sneker Scharnestraat

Op zaterdag 5 juli gaat de Scharnestraat in Sneek even terug naar de tijd van de Flower power. In dit bijzondere straatje vol ambachten zullen de ondernemers deze dag niet alleen laten zien hoe en waarmee ze hun brood verdienen. Ze doen dit ook allemaal gekleed in een bij de zestiger jaren horende sfeer. Helemaal fantastisch vinden ze het wanneer u besluit om deze dag ook passend gekleed te bezoeken. Van 10 tot 4 is er de gelegenheid om op de foto gezet te worden waarna een straatjury uit deze foto’s een winnaar kiest in twee categorieën ( tot en met 12 jaar en vanaf 12). Voor de winnaars zijn er behalve leuke attenties ook diverse waardebonnen van de ondernemers in deze straat die het kleden in deze stijl de moeite waard maken.

Lees meer 24.06.2014

Tsjerkepaad Lytse Marren in 2014 ook als wandeltocht

FryslanSudwest ondersteunt met het Tjerkepaad Lytsemarren het jaarlijks terugkerende evenement: Tsjerkepaad 2014. Voorgaande jaren werd de tocht aangeboden als fietstocht. Dit seizoen wordt de tocht ook als wandeltocht aangeboden. De 13,5 km lange tocht voert door het Lytse Marrengebied, langs een viertal kerken die een bezoek meer dan waard zijn.

kerk westhemDe tocht start in de Ankertsjerke te Oudega (SWF) en gaat vervolgens richting Blauwhuis waar een bezoek t kan worden gebracht aan de Vituskerk van bouwmeester Kuiper. Daarna gaat de tocht naar de dorpskerk van Wolsum waar vrijwilligers klaar staan om u te ontvangen. Bij de theetuin Kootje bij de Brug kunt u even pauzeren voor een kop thee of koffie aan of op het water. Vervolgens kunt u een bezoekje brengen aan Brocante Mengelmoesje voor een leuk cadeau of geschenk. U vervolgt uw tocht naar de Bartholomeuskerk te Westhem waarna u vervolgens terugkeert naar Oudega, het startpunt van uw tocht. Dit jaar worden ook een tweetal leuke activiteiten in Oudega toegevoegd t.w. de Simmerwinkel en Wallinga´s sneuphal.

26.05.2014

Oldeclooster Wandelroute bij Hartwerd geopend

Wandelaars langs de Kloostervaart Hartwerd- Onder grote belangstelling is op zaterdag 19 april j.l. in Hartwerd de 'Oldeclooster Wandelroute' (5,7 km) door de 'de Abt van Hartwerd', Titus Hettinga, op ludieke wijze geopend. Het geopende kloosterpad voert vanaf Hartwerd via de Kloosterweg naar het boerenlandpad langs de Oude Kloostervaart. De tocht voert verder langs het verdwenen Klooster Bloemkamp.

Lees meer 22.04.2014

Telegraaf: Lytse Marren prachtige fietsroute in Nederland

De Telegraaf geeft in een artikel van 'de Reiskrant' 8 prachtige fietsroute's door Nederland waaronder de 'Lytse Marren Fietstocht'. De Lytse Marren fietstocht was volgens het tijdschrift 'Mijn Friesland', reeds de mooiste fietstocht van Friesland. Wij zijn blij dat 'De Reiskrant' van de Telegraaf nu ook verwijst naar onze fietstocht als één van de prachtige fietsroute's door Nederland. De Lytse Marren Fietstocht (45 km) wordt door 'De Reiskrant' genoemd als (korter) alternatief voor de fietselfstedenfietstocht (235 km).

Lees meer 09.04.2014

Koning opent nieuwe Johan Frisosluis Stavoren

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent donderdagmiddag 8 mei 2014 de tweede Johan Frisosluis in Stavoren. Het nieuwe sluiscomplex is gebouwd naast de bestaande Johan Frisosluis. Deze uitbreiding maakt een einde aan de lange wachttijden in het zomerseizoen.

De nieuwe sluis is milieuvriendelijk, energieneutraal en oogt als een natuurlijke aanlegplaats.

Lees meer 06.04.2014

<< Eerste < Vorige [1 / 13] Volgende > Laatste >>

Gepubliceerde nieuwtjes en tipscopyright © 2013 IDHV | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap