Fryslân-Súdwest | Routebureau Friesland

Friese Meren Vakanties

Openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân

Ren naar de trein, spring op je fiets of pak de auto om erbij te zijn. Het Openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân wil je niet missen. Dit weekend luidt niet alleen een geweldig cultureel jaar in, maar ook een tijd waarin iedereen een verschil kan maken in het belang van de ander en de wereld. Sunder dy kinne we net begjinne, zonder jou kunnen we niet beginnen. Het Openingsweekend zit vol verrassingen. Geloof ons: dit wil je niet missen.

Openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân 26 & 27 januari

Openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân

12.01.2018

Tsjerkepaad 2018

FryslanSudwest doet ook weer mee met Tsjerkepaad in 2018 We hebben weer een leuke Tsjerkepaadroute samengesteld die zowel gefietst en gewandeld kan worden. Daarbij kunnen een viertal kerken worden bezocht die een bezoek meer dan waard zijn. Ook is er voldoende horeca langs de route te vinden. Kortom een prachtige zaterdag voor jong en oud. Tsjerkepaad wordt georganiseerd van 7 juli - 8 september.

Zie ook Tsjerkepaad 2018

10.01.2018

Tsjerkepaad Lytse Marren in 2018 ook als wandeltocht

FryslanSudwest ondersteunt met het Tjerkepaad Lytsemarren het jaarlijks terugkerende evenement: Tsjerkepaad 2018. Voorgaande jaren werd de tocht aangeboden als fietstocht. Dit seizoen wordt de tocht ook als wandeltocht aangeboden. De 13,5 km lange tocht voert door het Lytse Marrengebied, langs een viertal kerken die een bezoek meer dan waard zijn.

kerk westhemDe tocht start in de Ankertsjerke te Oudega (SWF) en gaat vervolgens richting Blauwhuis waar een bezoek t kan worden gebracht aan de Vituskerk van bouwmeester Kuiper. Daarna gaat de tocht naar de dorpskerk van Wolsum waar vrijwilligers klaar staan om u te ontvangen. Bij de theetuin Kootje bij de Brug kunt u even pauzeren voor een kop thee of koffie aan of op het water. Vervolgens kunt u een bezoekje brengen aan Brocante Mengelmoesje voor een leuk cadeau of geschenk. U vervolgt uw tocht naar de Bartholomeuskerk te Westhem waarna u vervolgens terugkeert naar Oudega, het startpunt van uw tocht. Dit jaar worden ook een tweetal leuke activiteiten in Oudega toegevoegd t.w. de Simmerwinkel en Wallinga´s sneuphal.

20.12.2017

Oldeclooster Wandelroute bij Hartwerd

Wandelaars langs de Kloostervaart Hartwerd- Onder grote belangstelling is enkele jaren terug in Hartwerd de 'Oldeclooster Wandelroute' (5,7 km) door de 'de Abt van Hartwerd', Titus Hettinga, op ludieke wijze geopend. Het geopende kloosterpad voert vanaf Hartwerd via de Kloosterweg naar het boerenlandpad langs de Oude Kloostervaart. De tocht voert verder langs het verdwenen Klooster Bloemkamp.

Lees meer 12.12.2017

Telegraaf: Lytse Marren prachtige fietsroute in Nederland

De Telegraaf geeft in een artikel van 'de Reiskrant' 8 prachtige fietsroute's door Nederland waaronder de 'Lytse Marren Fietstocht'. De Lytse Marren fietstocht was volgens het tijdschrift 'Mijn Friesland', reeds de mooiste fietstocht van Friesland. Wij zijn blij dat 'De Reiskrant' van de Telegraaf nu ook verwijst naar onze fietstocht als één van de prachtige fietsroute's door Nederland. De Lytse Marren Fietstocht (45 km) wordt door 'De Reiskrant' genoemd als (korter) alternatief voor de fietselfstedenfietstocht (235 km).

Lees meer 09.04.2014

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>

Gepubliceerde nieuwtjes en tipscopyright © 2018 IDHV | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap