Fryslân-Súdwest | Routebureau Friesland

Friese Meren Vakanties

Telegraaf: Lytse Marren prachtige fietsroute in Nederland

De Telegraaf geeft in een artikel van 'de Reiskrant' 8 prachtige fietsroute's door Nederland waaronder de 'Lytse Marren Fietstocht'. De Lytse Marren fietstocht was volgens het tijdschrift 'Mijn Friesland', reeds de mooiste fietstocht van Friesland. Wij zijn blij dat 'De Reiskrant' van de Telegraaf nu ook verwijst naar onze fietstocht als één van de prachtige fietsroute's door Nederland. De Lytse Marren Fietstocht (45 km) wordt door 'De Reiskrant' genoemd als (korter) alternatief voor de fietselfstedenfietstocht (235 km).

Lees meer 09.04.2014

Helfstedentocht binnenkort als folder verkrijgbaar

De Helftstedentocht is vanaf 14 maart verkrijgbaar als routefolder. De Helftstedentocht wordt in drukvorm aangeleverd als presentatie van een opdacht in het kader van de cursus Ambassadeurs Nationaal Landschap Zuidwest-Friesland. De folder beschrijft een prachtige fietstocht langs de steden Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren, IJls en Sneek. De folder wordt voorzien van een duidelijke kaart van Zuidwest-Friesland met daarbij de fietsknooppunten en leuke adressen om te bezoeken zoals, musea en horecabedrijven, theetuinen en bedrijven voor streekproducten.

Lees meer 22.02.2014

De Oersetters mooiste Pontjesfietstocht 2014

In samenwerking met ANWB schreef de vereniging 'Vrienden van de Voetveren' een wedstrijd uit voor het ontwikkelen van de mooiste pontjestocht van Nederland. 'FryslanSudwest', informatiepunt voor kleinschalig toerisme in de regio Súdwest Fryslân, heeft de prijs in de wacht gesleept. De jury was unaniem in haar oordeel. Naast een klein geldbedrag krijgt 'De Oersetters' pontjesroute gratis publiciteit in bladen, folders en internet.

Lees meer 27.12.2013

Toeristen: Friesland is buitenland in eigen land

Een diepte interview onder toeristen door FryslanSudwest wijst uit dat men de Friese taal waardeert. Zo maken veel toeristen de opmerking dat ze zich vanwege de Friese taal in het buitenland wanen. Men ervaart dit als positief. Er zijn ook kritische geluiden.

Lees meer 10.07.2013

Lytse Marren Fietstocht vernieuwd

De Lytse Marren Fietstocht heeft een 'upgrade' ondergaan. Er zijn onder andere meer bedrijven toegevoegd. Zo kan er een uitstapje worden gemaakt naar Herberch Yn 'e Ielaak met terras aan het water te Gaastmeer en naar IJsboerderij Margje 24 te Nijhuizum waar men kan genieten van een Boerenijsje of een Melkshake.

Lees meer 24.06.2013


Gepubliceerde nieuwtjes en tipscopyright © 2018 IDHV | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap