Fryslân-Súdwest | Routebureau Friesland

Friese Meren Vakanties

Rondvaart door de historische grachten van Bolsward

lkh2018swf.jpg

LFCH2018 SWF|


Als u van plan bent om tijdens de zomermaanden Bolsward te bezoeken is het zeker een aanrader om met de rondvaartboot van Bolsward door de stadsgrachten te varen. Vrijwilligers leiden u op een gezellige manier door de stadsgrachten van Bolsward.
 
rondvaart2.jpg

Iedere maandag tot vrijdag in de maanden juli tot half september kunt u om 14.00 uur aan boord gaan van de electrisch aangedreven open rondvaartboot. Het vertrek is vanaf  de speciale aanlegsteiger in het centrum van Bolsward naast het historische stadhuis. Gedurende de 45 minuten vaartocht ziet u Bolsward vanuit een geheel ander perspectief.

 rondvaart1.jpg

Een ervaren gids geeft u veel informatie over de geschiedenis van de stad. Over elke bruggeltje of grachtenpand is wel wat te vertellen. In de onderstaande video presentatie van Ton VIsser (TVBolsward) krijgt u een leuke indruk van deze prachtige vaartocht. De rondvaart wordt verzorgd door vrijwilligers en de kosten bedragen slechts € 5,- per persoon. De start is bij de Waag van het Stadhuis. Afhankelijk van het aantal liefhebbers maakt de boot per dag meerdere rondvaarten door de stad. Er kunnen 12 bezoekers mee op de rondvaartboot. 
Buiten de reguliere vaarten kunt u de rondvaartboot ook boeken op afspraak. Voor afspraken en meer informatie belt u met:

Kerst Postma  (06)13984403
Wopke Yedema (06)42440405 
Jan de Koning (06)17608008

Reserveren via VVV Bolsward s.coenen @ detiid.nl (zonder spaties) 0515 534333 

Veel plezier en genoegen gewenst met deze vaartocht! 

Rixt Friezema  (Terug naar Toeristen Informatie Bolsward) 
 

Advertentie IM

Boot en Hôte (Praamvaren met een electrische Friese Boerenpraam met schipper en nadien een 3 gangenmenu)
Heerlijk varen in een prachtige grote (20 persoons) electrische Friese praam met schipper. Na de vaartocht geniet u van  een 3 gangen Table d'Hôte (eten wat de pot schaft). U vertrekt rond 14.00 uur vanaf Kootje bij de Brug met de electrische praam voor een tocht langs de nieuwe Reidmarroute richting de Lytse Marren, Reidmar, Sipkemar en it Fliet. U maakt een rondvaart over deze kleine meren.  Kortom: puur genieten! Na de vaartocht meert u tussen 16.30 uur/17.30 uur weer aan bij Kootje bij de Brug. Op het terras kunt u, vergezeld van een drankje, nog even nagenieten van uw tocht. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur gaat u aan tafel voor het Table d'Hôte 3 gangenmenu (eten wat de pot schaft) met en heerlijk boerenijsje tot besluit. Prijs: € 45,- pp inclusief vaartocht en drie gangenmenu (minimaal  9 personen (minder personen in overleg)).
Voor € 5,- extra kunt u bij Kootje bij de Brug starten met koffie en warm appelgebak met een bolletje boerenijs en slagroom. Voor € 9,50 extra kunt u bij Kootje bij de Brug starten met een lunch (soep met een gegrilde sandwich). 
Informatie: Kootje bij de Brug  

Ook kunt u de praamvaren vanuit IJlst met een historische 'praam'. U start de tocht vanaf de Geeuwkade in IJlst en maakt een prachtige rondvaart. Na uw tocht gaat u op eigen gelegenheid naar bij Kootje bij de Brug voor verdere invulling van uw arrangement.

Ook kunt u de praamvaren, vanuit Kootje bij de brug, naar Bolsward. U  maakt in Bolsward  een prachtige rondvaart door de historische stadsgrachten. Nadien wacht bij Kootje bij de Brug de verdere invulling van uw arrangement.

rat.jpg  hartmanmeer.jpg 
Varen richting IJlst en varen door de stadsgrachten van IJlst

hartmanbolsward.jpg
Varen door de historische stadsgrachten van Bolsward

© copyright  2012 IDHV | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap