Fryslân-Súdwest

Vakantie rond de Friese Meren

Rondvaart door de historische grachten van Bolsward

lkh2018swf.jpg

LFCH2018 SWF|


Als u van plan bent om tijdens de zomermaanden naar Bolsward te komen is het zeker een aanrader om met de rondvaartboot van Bolsward door de stadsgrachten te gaan. Vrijwilligers leiden u op een gezellige manier door de stadsgrachten van Bolsward. 
rondvaart2.jpg

Iedere maandag tot vrijdag in de maanden juli en augustus kunt u om 14.00 uur aan boord gaan van de electrisch aangedreven open rondvaartboot. Het vertrek is vanaf  de speciale aanlegsteiger in het centrum van Bolsward naast het historische stadhuis. Vanuit de 45 minuten durende vaartocht ziet u Bolsward vanuit een geheel ander perspectief.

 rondvaart1.jpg

Een ervaren gids geeft u veel informatie over de geschiedenis van de stad. Over elke bruggeltje of grachtenpand is wel wat te vertellen. In de onderstaande video presentatie van Ton VIsser (TVBolsward) krijgt u een leuke indruk van deze prachtige vaartocht. De rondvaart wordt verzorgd door vrijwilligers en is geheel gratis, uw spontane bijdrage is uiteraard welkom. Start is bij de Waag van het Stadhuis. Afhankelijk van het aantal liefhebbers maakt de boot per dag meerdere rondvaarten door de stad. Er kunnen 12 bezoekers op de boot. Voor groepen vaart de rondvaartboot op afspraak. Voor afspraken en meer informatie belt u met Bennie Stevens 0515-575002 

Veel plezier en genoegen gewenst met deze vaartocht! En vergeet uw vrijwillige bijdrage niet.

Rixt Friezema  (Terug naar Toeristen Informatie Bolsward) 
 

Advertentie IM

Boot en Hôte (Praamvaren met een Friese Boerenpraam met schipper en nadien een 3 gangenmenu)
Heerlijk varen in een prachtige grote (24 persoons) Friese praam met schipper. Na de vaartocht geniet u van  een 3 gangen Table d'Hôte (eten wat de pot schaft). U vertrekt 14.00 uur vanaf Kootje bij de Brug met de praam voor een tocht over de Wymerts richting IJlst of Bolsward. In IJlst of Bolsward maakt u een kleine rondvaart door het historische stadje.  Kortom: puur genieten! Na de vaartocht meert u tussen 16.30 uur/17.30 uur weer aan bij Kootje bij de Brug. Op het terras kunt u,  vergezeld van een drankje, nog even nagenieten van uw tocht. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur gaat u aan tafel voor het Table d'Hôte 3 gangenmenu (eten wat de pot schaft) met en heerlijk boerenijsje tot besluit. Prijs: € 35,50 pp inclusief vaartocht en het drie gangenmenu (minimaal  12 personen (minder personen in overleg)).
Voor € 5,- extra kunt u bij Kootje bij de Brug starten met koffie en warm appelgebak met een bolletje boerenijs en slagroom. Voor € 9,50 extra kunt u bij Kootje bij de Brug starten met een lunch (soep met een gegrilde sandwich). 
Informatie: Kootje bij de Brug  

Ook kunt u de praamvaren vanuit IJlst met een historische 'praam' . U start de tocht vanaf de Geeuwkade in IJlst en maakt een prachtige rondvaart. Na uw tocht gaat u op eigen gelegenheid naar bij Kootje bij de Brug voor verdere invulling van uw arrangement.

rat.jpg  hartmanmeer.jpg 
Varen richting IJlst en varen door de stadsgrachten van IJlst

hartmanbolsward.jpg
Varen door de historische stadsgrachten van Bolsward

© copyright  2012 IDHV | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap