Fryslân-Súdwest

Vakantie rond de Friese Meren

bolswardheader.jpg

VVV Bolsward | Tourist-Info Bolsward (TIP) 


lkh2018swf.jpg

BOLSWARD LCH 2018 SWF

Klik hier voor de recente toeristische agenda van Bolsward. Ga naar activiteitenkalender.

Bolsward bol van gezelligheid
Bolsward Elfstedenstad, Hanzestad, Cultuurstad, Sportstad maar vooral: gezellige vakantie stad! In het centrum voeren historie en architectuur de boventoon, met als grootste blikvanger het rijk versierde stadhuis uit 1615 met daarin de Oudheidkamer. Bolsward is een absolute aanrader voor een dagje gezellig winkelen , vakantie, genieten van terrasjes, een rondvaart door de stadsgrachten of een wandeling over de vestingsmuren en langs monumentale panden. 

terrasbolsward.jpg
Terras bij het Veerhuis en Hotel de Wijnberg

Voor cultuur kunt u terecht bij het Titus Bransma Museum en het Gysbert Japicxhûs.  Houdt u van een Fries slokje?  Bij de bezoekerscentra van de Sonnema distilleerderij en de Us Heit Brouweri kunt u uw hart ophalen en daarbij  tevens laven aan de historie van deze heerlijke dranken. Met Pinksteren wordt Bolsward bezocht door 16000 deelnemers aan de fietselfstedentocht. Bolsward is een prachtige uitvalsbasis voor verschillende tochten. Hieronder treft u enkele fijne mogelijkheden aan om Bolsward en haar omgeving te ontdekken. Wat te denken van de Helftstedentocht? Een fietstocht langs zes steden van Súdwest-Fryslân.  Heeft u vragen? Mail  naar touristeninfo @ fryslansudwest.nl


Klik hier voor de dagelijkse agenda van Friesland
Klik hier voor meer informatie over de rondvaart door de historische stadsgrachten van Bolsward
Klik hier voor een bootje of kano huren. 
Klik hier voor een prachtige vaartocht in een sloep met schipper.

sloep3.jpg

Klik hier voor fietsen in de omgeving van Bolsward  (zie ook fimpje hieronder)
Klik hier voor wandelen in de omgeving van Bolsward
Voor wandelen in Frieland kijk bij het St.Odulphuspad
Klik hier voor informatie over bezienswaardigheden o.a het Stadhuis van Bolsward
Via Openingstijden Friesland kunnen bezoekers de openingstijden vinden van elke winkel in Fiesland. Dankzij de locatieherkenning die de site gebruikt worden de dichtsbijzijnde winkels automatisch getoond!

Contact met TIP Bolsward

kus.jpgTopTip van Rixt Friezema
Kijk in het menu hiernaast naar Kootje bij de Brug. Je kunt hier heerlijk kanoën maar ook een hapje eten. Op een slimme manier kun je met behulp van de kaart er ook terecht voor een diner. Probeer zeker de appelgebak met een bol boerenijs en slagroom. De specialiteit!


In Bolsward zijn fijne adressen om heerlijk te eten. Probeer zeker Pontevecchio de lekkerste Pizzeria van Bolsward en omgeving.


rondvaart1.jpg weeshuis.jpg sybrandys.jpg
Meer info over Rondvaart Bolsward                            Uw verblijf in Bolsward                        Bezienswaardigheden

De Oersetters en de Helftstedentocht, twee prachtige fietstochten vanuit Bolsward.


Vlakbij Bolsward ligt Kootje bij de Brug zeker het bezoeken meer dan waard!

VVV Informatiepunt voor Toerisme in Bolsward

It Gysbert Japicxhûs, museum en tekstwinkel is nu ook Informatiepunt voor toerisme.

U kunt hier nu informatie inwinnen over bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen in en om Bolsward. Natuurlijk ook voor: uw stadswandeling; fietsroutes; andere routekaarten; plattegrond van Bolsward en geschenken met een Friese signatuur.

Wipstraat 6
8701HZ Bolsward
telefoon 0515 - 577701
ynfo@gysbertjapicx.nl

Openingstijden: ma. 13.30 - 17.00 uur, di. t/m vrij. 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur (april t/m september) 

VVV Ynformaasjepunt foar Toerisme yn Boalsert

It Gysbert Japicxhûs, museum en  tekstwinkel is no ek ynformaasjepunt foar toerisme.

Hjir kinne jo no ek ynformaasje krije oer toeristyske en kulturele aktiviteiten yn Boalsert en omjouwing. Fansels ek foar jo stedskuier, fytsrûte en oare kaarten en in plattegrûn fan Boalsert. Foar presintsjes mei in Frysk aksint binne op it goede plak.

Wipstraat 6
8701HZ Bolsward
tillefoan 0515 - 577701
ynfo@gysbertjapicx.nl  

Openingstijden: ma. 13.30 - 17.00 uur, di. t/m vrij. 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur (april t/m september)     

Klik hier voor de recente toeristische agenda van Bolsward. Ga naar activiteitenkalender.

Klik hier voor de openingstijden in Friesland.copyright © 2012 IDHV | update 11-12-2018 | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap