Fryslân-Súdwest | Routebureau Friesland

Friese Meren Vakanties

De mooiste vaartocht vaarroute van Noordwest-Friesland

lkh2018swf.jpg

LFCH2018 SWF

Wilt u het Friese water en landschap ervaren dan bent u met de Middelseetocht aan het juiste adres. Wij hebben deze prachtige vaartocht opgenomen omdat de vaarroute voor een groot gedeelte voert door een prachtig gedeelte van Zuidwest-Friesland.Vanuit Leeuwarden of  een ander startpunt vaart u met deze vaartocht zonder omweg naar elk leuk dorpje of stadje. Ook vaart u zo naar watersportcentrum Sneek. De  vaarroute is toegankelijk voor boten met een maximale vaarhoogte van 2,40m. Via de Dompsluis vaart u zó het gezellige Sneek binnen. De vele aanlegvoorzieningen  en mooie kades maken het gemakkelijk om de stad in te lopen naar leuke winkeltjes en gezellige terrassen! Ook langs het water vindt u leuke aanlegplaatsen waar u even kunt vertoeven. Ook op het platteland zijn leuke voorzieningen zoals bij Wolsumerketting treft u een kanoverhuur met een theetuin a/h water Kootje bij de Brug (rode punt op de kaart) voor een kano met thee en appelgebak. Ik heb voor u geregeld dat u op vertoon van uw geprinte routekaart 10% korting krijgt op koffie/thee met appelgebak of een coupe boerenijs.  
Stel u hier op de hoogte van de bedieningstijden bruggen of de Marrekrite ligplaatsen in Súdwest-Fryslân of Noardwest-Fryslân.
Ik wil u graag in het bovenstaande filmpje een voorproefje geven van het rondje Middelsee.  De tocht voert vanaf de Geeuw via IJlst (Houtzaagmolen 'de Rat') naar Nijesyl en Oosthem. Daarna richting de beide ''kettingen''
Veel plezier met het filmpje! Het beleven van Zuidwest-Friesland begint nu!

Rixt Friezema

Download hier de vaartocht 'Rondje Middelsee'

   

Advertentie IM

Boot en Hôte (Praamvaren met een electrische Friese Boerenpraam met schipper en nadien een 3 gangenmenu)
Heerlijk varen in een prachtige grote (20 persoons) electrische Friese praam met schipper. Na de vaartocht geniet u van  een 3 gangen Table d'Hôte (eten wat de pot schaft). U vertrekt rond 14.00 uur vanaf Kootje bij de Brug met de electrische praam voor een tocht langs de nieuwe Reidmarroute richting de Lytse Marren, Reidmar, Sipkemar en it Fliet. U maakt een rondvaart over deze kleine meren.  Kortom: puur genieten! Na de vaartocht meert u tussen 16.30 uur/17.30 uur weer aan bij Kootje bij de Brug. Op het terras kunt u, vergezeld van een drankje, nog even nagenieten van uw tocht. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur gaat u aan tafel voor het Table d'Hôte 3 gangenmenu (eten wat de pot schaft) met en heerlijk boerenijsje tot besluit. Prijs: € 45,- pp inclusief vaartocht en drie gangenmenu (minimaal  9 personen (minder personen in overleg)).
Voor € 5,- extra kunt u bij Kootje bij de Brug starten met koffie en warm appelgebak met een bolletje boerenijs en slagroom. Voor € 9,50 extra kunt u bij Kootje bij de Brug starten met een lunch (soep met een gegrilde sandwich). 
Informatie: Kootje bij de Brug  

Ook kunt u de praamvaren vanuit IJlst met een historische 'praam'. U start de tocht vanaf de Geeuwkade in IJlst en maakt een prachtige rondvaart. Na uw tocht gaat u op eigen gelegenheid naar bij Kootje bij de Brug voor verdere invulling van uw arrangement.

Ook kunt u de praamvaren, vanuit Kootje bij de brug, naar Bolsward. U  maakt in Bolsward  een prachtige rondvaart door de historische stadsgrachten. Nadien wacht bij Kootje bij de Brug de verdere invulling van uw arrangement. 

rat.jpg  hartmanmeer.jpg 
Varen richting IJlst en varen door de stadsgrachten van IJlst

hartmanbolsward.jpg
Varen door de historische stadsgrachten van Bolsward

 copyright © 2012 IDHV | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap