Fryslân-Súdwest

Vakantie rond de Friese Meren

Rondje Súdwest: mooiste vaarroute vaartocht van Zuidwest-Friesland

lkh2018swf.jpg
LFCH2018 SWF

U kunt hieronder de mooiste vaarroute van Zuidwest-Friesland downloaden. De tocht is een 'staande mast route'. De vaarroute gaat over de Friese meren en over kleine vaarten waarvan de Wymerts tussen Boslward en IJlst, met zijn rietkragen en kleine dorpjes en bruggen, een van de mooiste is van Friesland (bruggen gratis). De brugwachters heten u er van harte welkom.

Ik wil u graag in het onderstaande filmpje een voorproefje geven van het rondje Súdwest.  De tocht voert vanaf de Geeuw via IJlst (Houtzaagmolen 'de Rat') naar Nijesyl en Oosthem. Daarna richting de beide ''kettingen''
Veel plezier met onderstaande vaartocht! Het beleven van Zuidwest-Friesland begint nu!U komt langs gezellige dorpjes w.o. Heeg en langs de stadjes Workum, Bolsward en IJlst. In IJlst kunt u besluiten door de brug te varen en te genieten van 'de Geeuw' richting Sneek (op de routekaart vermeld). U kunt met deze vaartocht op een ultieme wijze Friesland proeven. In het stadje Workum kunt u een bezoek brengen aan het Jopie Huisman Museum.

In Bolsward ontvangt Aart van de Linden u graag in zijn bierbrouwerij. In IJlst kunt u een bezoek brengen aan houtzaagmolen 'de Rat' waar molenaar Simon Jellema u graag het houtzagen demonstreert. fietsen en varen in sudwest fryslan Ook langs het water vindt u leuke voorzieningen om even bij aan te leggen. Er is een Galerie te Oosthem (door de brug 1e boerderij links) en bij Wolsumerketting treft u een kanoverhuur met een theetuin a/h water Kootje bij de Brug (rode punt op de kaart) voor een kano met thee en appelgebak.

Ik heb voor u geregeld dat u op vertoon van uw geprinte routekaart 10% korting krijgt op koffie/thee met appelgebak of een coupe boerenijs.   

Stel u hier op de hoogte van de bedieningstijden bruggen of de Marrekrite ligplaatsen in Súdwest-Fryslân.


Ik wens u veel plezier met deze fantastische vaartocht!


Rixt Friezema

Download hier de mooiste vaartocht van Zuidwest-Friesland 'Rondje Sudwest'

Advertentie IM

Boot en Hôte (Praamvaren met een Friese Boerenpraam met schipper en nadien een 3 gangenmenu)
Heerlijk varen in een prachtige grote (24 persoons) Friese praam met schipper. Na de vaartocht geniet u van  een 3 gangen Table d'Hôte (eten wat de pot schaft). U vertrekt 14.00 uur vanaf Kootje bij de Brug met de praam voor een tocht over de Wymerts richting IJlst of Bolsward. In IJlst of Bolsward maakt u een kleine rondvaart door het historische stadje.  Kortom: puur genieten! Na de vaartocht meert u tussen 16.30 uur/17.30 uur weer aan bij Kootje bij de Brug. Op het terras kunt u,  vergezeld van een drankje, nog even nagenieten van uw tocht. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur gaat u aan tafel voor het Table d'Hôte 3 gangenmenu (eten wat de pot schaft) met en heerlijk boerenijsje tot besluit. Prijs: € 35,50 pp inclusief vaartocht en het drie gangenmenu (minimaal  12 personen (minder personen in overleg)).
Voor € 5,- extra kunt u bij Kootje bij de Brug starten met koffie en warm appelgebak met een bolletje boerenijs en slagroom. Voor € 9,50 extra kunt u bij Kootje bij de Brug starten met een lunch (soep met een gegrilde sandwich). 
Informatie: Kootje bij de Brug  

Ook kunt u de praamvaren vanuit IJlst met een historische 'praam' . U start de tocht vanaf de Geeuwkade in IJlst en maakt een prachtige rondvaart. Na uw tocht gaat u op eigen gelegenheid naar bij Kootje bij de Brug voor verdere invulling van uw arrangement.

rat.jpg  hartmanmeer.jpg 
Varen richting IJlst en varen door de stadsgrachten van IJlst

hartmanbolsward.jpg
Varen door de historische stadsgrachten van Bolsward

  copyright © 2012 IDHV | Sponsor: Kootje bij de Brug | Sitemap